Kannas

Kannas

Kannaksen alueen jokaiselta tontilta voi ihailla järvinäkymiä. Alue jakautuu kahteen osaan: Koiskalantien pohjoispuolelle, Kärkjärven rannalle, muodostuu yksi kokonaisuus ja tien eteläpuolelle, Kymijärven rantaan, kaksi pienempää. Molemmat vesistöt tarjoavat runsaasti virkistysmahdollisuuksia mm. veneilyn, kalastuksen, kesällä uintimahdollisuuksien osalta ja talvella hiihdon ja esim. retkiluistelun osalta.

Kärkjärven puoleisen alueen sielu syntyy huvilamaisista taloista ja läpi kulkevasta viherkäytävästä, jossa asukkaat voivat käyskennellä luonnon helmassa. Rannan puoleisilla omakotitaloilla on oma ranta ja esteetön järvinäköala. Maantienpuoleisista kaksikerroksisista, rinteeseen portaittain rakennettavista rivi- ja omakotitaloista avautuu upeita näkymiä viheralueen yli Kärkjärvelle. Rantaan toteutetaan lasten leikkipaikka monipuolisilla laitteilla.

Tien eteläpuolella, Kymijärven rannassa sijaitsevalla asuntoalueella, talot ovat valkoisia rapattuja kivi- ja puutaloja. Rakennusten ulkoasu on pelkistetty ja moderni. Taloista avataan isoja lasipintoja Kymijärven suuntaan, mikä mahdollistaa myös aurinkoenergian käytön. Asunnot ovat etelärinteessä, joka laskee Kymijärven rantaan. Alueen yhteydessä Kymijärven etelärannalla on kaunis luonnontilainen hiekkaranta.

Kannaksen alueen kunnallistekniikka on valmistunut 2015 ja tontit ovat täysin rakentamisvalmiita.

Kaavakartta (koko alue) »
Kaavamääräykset »
Havainnekuva »